Mία διαφορετική εκδοχή της χωριάτικης με το σπανάκι ως βάση. Συνδύασε τη με δροσερό, λευκό κρασί. Αν θες επίσης μπορείς να προσθέσεις ψιλοκομμένες πράσινες ελιές.
Θα χρειαστείς:
400 γρ σπανάκι
1/4 της κούπας λάδι
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές μάραθο
200γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ με 40% λιγότερο αλάτι
500γρ φιλέτο γαλοπούλα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
αλάτι και πιπέρι
Πως να το φτιάξεις:
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λάδι με το ξύδι και το αλάτι και πιπέρι. Στο μπολ σαλάτας βάλε το σπανάκι.
Σε μία συσκευή γκριλ βάλε τη γαλοπούλα με λίγο αλάτι και πιπέρι για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, αναλόγως το πάχος του φιλέτου και της θερμοκρασίας του γκριλ.
Στο μπολ με το σπανάκι βάλε την γαλοπούλα αφού την έχεις κόψει σε φέτες, τα ντοματίνια και τον άνηθο. Πρόσθεσε θρυμματισμένη φέτα κι αν θες τη γνώμη μου βάλε και λίγη παραπάνω. Πρόσθεσε το dressing και αν προτιμάς βάλε λίγο ακόμα αλάτι.