Σκέφτεσαι το σοκολατένιο κέικ αφράτο και ταυτόχρονα ζουμερό. Το σκέφτεσαι μαζί με τον καφέ σου το πρωί και το απόγευμα. Το σκέφτεσαι μετά το φαγητό το μεσημέρι αλλά το σκέφτεσαι και στη δουλειά λίγο πριν σχολάσεις. Τι περιμένεις και δεν το φτιάχνεις;
Τι θα χρειαστείς:
2 κούπες αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
2 κουταλάκια σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2 κούπες ζάχαρη
120 γρ σοκολάτα
6 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλάκι βανίλια
2 αυγά
γλάσο σοκολάτας
Για το frosting:
1 1/3 της κούπας κρέμα γάλακτος, 1 1/2 κούπα ζάχαρη, 170 γρ σοκολάτα, 2 κουταλιές βούτυρο, 1 1/2 κουταλιά βανίλια, λίγο αλάτι
Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε σε χαμηλή θερμοκρασία την κρέμα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς, για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια πρόσθεσε τη σοκολάτα, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακάτευε να λιώσει μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο.
Bάλε το μπολ μέσα σε μεγαλύτερο μπολ με παγωμένο νερό ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα.
Πως να το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτύρωσε ένα ταψάκι για κέικ και πασπάλισε με λίγο αλεύρι. Σε ένα μεσαίο μπολ βάλε μαζί το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλε τη ζάχαρη με δύο κούπες νερό. Βράσε το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς για να λιώσει η ζάχαρη και 2-3 λεπτά βρασμού μετά άφησε το να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια βάλε το σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακάτευε μέχρι να γίνουν λιώσουν και να ενωθούν. Ρίξε και τη βανίλια.
Χτύπησε τα αυγά με το μείγμα της σοκολάτας με το μίξερ σε μεσαία ταχύτητα. Πρόσθεσε τα στέρεα υλικά και δούλεψε με μία σπάτουλα το μείγμα ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίξε τη ζύμη στο ταψί και ψήσε για 25 λεπτά. Άφησε το κέικ να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά πριν το βγάλεις από το ταψί.
Μπορείς να κόψεις στη μέση το κέικ και να απλώσεις frosting ανάμεσα στα δύο κομμάτια. Άπλωσε με μία σπάτουλα μερικές κουταλιές και πάνω από το κέικ και σέρβιρε.
featured photo: Rachel Manley