Τα croissant doughnuts ή αλλιώς cronuts θα σου δώσουν όσο ενθουσιασμό χρειάζεσαι αυτό το διάστημα. Αυτό το φανταστικό, βουτυρένιο, γεμάτο σοκολάτα μικρό θαύμα της ζαχαροπλαστικής κρύβει μέσα του όλη την ευτυχία που τόσα χρόνια αναζητάς στα γλυκά.
Θα χρειαστείς:
Για τα croissant doughnuts 4 κουταλιές ξηρή μαγιά (14γρ) 1 κουταλιά ζάχαρη 1 κούπα (250ml) χλιαρό νερό 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3 1/3 κούπας (500g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα (220g) ζάχαρη 1/4 κουταλάκι αλάτι φυτικό λάδι για τηγάνισμαγια την κρέμα σοκολάτα
1 1/4 κούπας (310ml) γάλα 3 κρόκοι αυγών 1/3 της κούπας (75g) ζάχαρη 1 1/2 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλιές κακάοΠως θα το κάνεις
Ανακάτεψε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό σε μία κούπα. Άφησε το για 10 λεπτά σε ζεστό σημείο ή μέχρι να αρχίσει να εμφανίσει η μαγιά φουσκαλίτσες. Στο μεταξύ βάλε σε ένα μπλέντερ το βούτυρο, το αλεύρι το αλάτι και το 1/3 της κούπας (75g) από τη ζάχαρη. Δούλεψε τα για μερικά λεπτά ώστε το μείγμα να σπάσει σε πολλά κομμάτια αλεύρι-βούτυρο. Μετέφερε το μείγμα του βουτύρου σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Πρόσθεσε εκεί την κούπα με τη μαγιά και δούλεψε με τα χέρια σου μέχρι να ενωθούν καλά τα δύο μείγματα. Σκέπασε το μπολ με μία πλαστική μεμβράνη. Άφησέ το για μία ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Στο μεταξύ, φτιάξε την κρέμα σοκολάτας: Ζέστανε το γάλα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Βάλε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κακάο (κοσκινίζοντας τα) και χτύπησε τα μέχρι να ενωθούν καλά. Σταδιακά ρίξε το μείγμα στο γάλα που ζεσταίνει, ανακατεύοντας. Άφησε το μείγμα μέχρι να φτάσει σε βρασμό ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαίρεσε από τη θερμοκρασία και άφησε την κρέμα να κρυώσει.
Βάλε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και δούλεψε τη ζυμώνοντας και δουλεύοντας τις άκρες προς το κέντρο. Τύλιξε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και βάλε τη στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
Άνοιξε τη ζύμη σε πάχος 1εκ. Κόψε με ένα στρογγυλό cutter (8εκ) περίπου 15 στρογγυλά κομμάτια ζύμης και με ένα μικρότερο cutter (3εκ) κάνε μία τρύπα σε κάθε στρογγυλή ζύμη. Βάλε τα κομμάτια ζύμης πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και άφησέ τα μία ώρα σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθος.
Βάλε το λάδι σε ένα σε μία βαθιά κατσαρόλα και ζέστανε το σε υψηλή θερμοκρασία. Θα πρέπει το κάθε doughnut σε 2 λεπτά από την κάθε πλευρά να ψήνεται. Κάθε doughnut που βγάζεις βάζε το σε απορροφητικό χαρτί και πασπάλισε το με την υπόλοιπη ζάχαρη.
Βάλε την κρέμα σοκολάτας στη σακούλα ενός κορνέ και όταν κρυώσουν τα doughnuts γέμισε όσο θες το κάθε ένα με σοκολάτα.
Καλώς ήρθες στον ευτυχισμένο κόσμο των Chocolate Doughnuts της Νέας Υόρκης