Για να το ετοιμάσεις χρειάζεσαι τριάντα λεπτά, κοτόπουλο, αρωματικά και μπαχαρικά και ένα τηγάνι.
Θα χρειαστείς:
6-8 κομμάτια κοτόπουλο
αλάτι και πιπέρι 1/2 κουταλάκι σκόρδο σκόνη 1/2 κουταλάκι πάπρικα σε σκόνη 2 κουταλιές ελαιόλαδο 3 κουταλιές βούτυρο 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες χυμός από ένα λεμόνι 2-3 κουταλάκια από mix μπαχαρικών ξύσμα από μισό λεμόνι 80ml ζωμό 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος 1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ ψιλοκομμένος μαϊντανός και φέτες λεμόνι για γαρνίρισμαΠως θα το κάνεις:
Πασπάλισε το κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα.
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρόδισε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Άφησε το στην άκρη. Λιώσε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Βάλε τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τα μπαχαρικά και τον ζωμό. Μόλις αρχίσει να βράζει, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και μόλις το μείγμα αρχίζει να βρίσκει πάλι τον βρασμό του και βάλε το κοτόπουλο πάλι στο τηγάνι. Μαγείρεψε για άλλα δέκα λεπτά. Αφαίρεσε το σε μία πιατέλα και ανακάτεψε σε ένα ποτήρι το 1/2 κουταλάκι corn flour με μισό ποτήρι κρύο νερό. Ρίξε το μείγμα στο φαγητό που σιγοβράζει και ανακάτεψε μέχρι να γίνει η σάλτσα πιο παχύρρευστη. Κλείσε τη θερμοκρασία, βάλε το κοτόπουλο πάλι στο τηγάνι και πασπάλισε με τον μαϊντανό και τις φέτες λεμόνι. Αν πιστεύεις πως δεν θέλεις να γίνει πολύ παχύρρευστη η sauce του μπορείς να παραλείψεις ή την κρέμα γάλακτος ή το corn flour. Σέρβιρε με σοταρισμένα σπαράγγια.