To κοτόπουλο με σάλτσα cashews θα το σερβίρεις με ρύζι και λευκό κρασί. Τα μπαχαρικά θα αρωματίσουν ένα ινδικό πιάτο και το βούτυρο από cashews θα ισορροπήσει την ένταση των γεύσεων.

Θα χρειαστείς:

6 κουταλιές βούτυρο από cashews

2 κουταλιές ελαιόλαδο

500γρ στήθος κοτόπουλο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο

1 μικρό κομμάτι ginger, τριμμένο

500γρ ντοματάκια, ψιλοκομμένα

2 κουταλιές καστανή ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

Μπαχαρικά:

1 κουταλιά garam masala

1 κουταλάκι κόλιανδρο

1 κουταλάκι κύμινο

¼ από ένα κουταλάκι σκόνη chili

4 σπόροι κάρδαμο

Πως θα το φτιάξεις:

Ζέστανε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ρόδισε το κι από τις δύο πλευρές. Περίπου δέκα λεπτά συνολικά. Κόψε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.

Στη συνέχεια πρόσθεσε σε ένα άλλο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και βάλε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Πρόσθεσε το σκόρδο και το ginger και μαγείρεψέ τα για 5 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε όλα τα μπαχαρικά μαζί.

Πρόσθεσε το μείγμα μπαχαρικών στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ρίξε τα ντοματάκια και μαγείρεψε για 3-5 λεπτά. Μόλις τα πολλά υγρά της σάλτσας εξατμιστούν βάλε τη στο blender και δούλεψέ τη.

Στο τηγάνι με το κοτόπουλο ρίξε τη σάλτσα, το βούτυρο από τα cachews, 1/2 κούπα νερό και τη καστανή ζάχαρη. Σιγόβρασε το για 10 λεπτά. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι μία κρεμώδης σάλτσα. Πασπάλισε με λίγο αλάτι.

featured photo: www.theendlessmeal.com