Φαντάσου ένα πιάτο με ψητές πατάτες, μπέικον, κρέμα και λιωμένο cheddar. Σκέψου τα αρώματα από το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο. Αν θες τη σύνθεσή του ακόμα πιο κρεμώδη αντικατέστησε τη μισή ποσότητα από το γάλα με κρέμα γάλακτος.
Τι θα χρειαστείς:
1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
5 φέτες μπέικον
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές αλεύρι
½ κουταλάκι αλάτι
¼ από ένα κουταλάκι πιπέρι
2 ½ κούπες γάλα
½ κούπα τριμμένο cheddar
¼ κούπα ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Τι θα χρειαστείς:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ανακάτεψε τις πατάτες με το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλε τις πατάτες σε ένα μπολ και ψήσε για 20 – 25 λεπτά.
Στο μεταξύ, σόταρε σε ένα τηγάνι το μπέικον για περίπου 3 λεπτά. Αφαίρεσε το μπέικον και βάλε στο τηγάνι το κρεμμύδι. Σόταρε για 5-8 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια πρόσθεσε το γάλα. Ανέβασε λίγο τη θερμοκρασία και ανακάτευε συχνά για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν οι πατάτες έχουν πια ψηθεί περίχυσέ τις με το μείγμα του μπέικον. Πασπάλισε με το ¼ της κούπας με το τυρί και 2 κουταλιές από το σχοινόπρασο. Βάλε ξανά στον φούρνο για 15-20 λεπτά.