Αν αγαπάς το σκόρδο το παρακάτω dip θα το λατρέψεις. Είναι τέλειο για τις τηγανιτές πατάτες, τα πατατάκια και τα ψητά λαχανικά. Μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο για μία εβδομάδα οπότε όσο περισσέψει μπορείς να το βάλεις σε τοστ ή sandwich.
Για να κάνεις 1 1/2 κούπα θα χρειαστείς:
1 1/2 κούπα γιαούρτι 3/4 από ένα κουταλάκι αλάτι λίγο πιπέρι 6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες 2 κουταλιές ηλιέλαιο
Για το topping: 3 κουταλιές ηλιέλαιο 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
Πως θα το φτιάξεις:
Για να φτιάξεις το dip: Πρόσθεσε το γιαούρτι σε ένα μπολ, πασπάλισε με το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε. Σε ένα τηγάνι βάλε το λάδι με το σκόρδο και σόταρέ το σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να ροδίσει, περίπου 4-6 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο ρίξε το σκόρδο μαζί με το λάδι του στο μπολ με το γιαούρτι.
Πριν σερβίρεις φτιάξε ένα topping για έξτρα γεύση. Βάλε το λάδι και το σκόρδο σε ένα τηγάνι και σόταρε το σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει πολύ καλά. Μόλις είναι έτοιμο ρίξε το σκόρδο στην επιφάνεια του γιαουρτιού. Περίχυσε με λίγο ακόμα από το λάδι που σόταρες το σκόρδο.