Ζεστές, τραγανές, με το χρυσαφί τους χρώμα, οι τηγανητές πατάτες είναι το αγαπημένο μας φαγητό. Το μεγάλο τους μειονέκτημα είναι ότι κάμποσα λεπτά αφού κρυώσουν δεν είναι τόσο λαχταριστές όσο την ώρα που σερβίρονται.
Κι όμως, τους αξίζει κάτι καλύτερο.
Η συμβουλή μας; Αγόρασε ένα μεταλλικό καλαθάκι που μπαίνει στον φούρνο, βάλε τη λειτουργία του αέρα κι απόλαυσε ξανά τις πατάτες σου. Ο ζεστός αέρας του φούρνου θα ζεστάνει ακριβώς όπως πρέπει τις πατάτες σου και θα τις κάνει ξανά τραγανές και λαχταριστές.
1. Προθέρμανε τον φούρνο στον αέρα
Για αρχή σταμάτα να τσιμπάς τις πατάτες και προθέρμανε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
2. Βάλε τις πατάτες σε ένα μεταλλικό καλαθάκι
Ή σε ένα σκεύος που επιτρέπεται να μπει στον φούρνο και αφήνει τον αέρα να κυκλοφορήσει ελεύθερος γύρω από το φαγητό ώστε να το ζεστάνει ομοιόμορφα και να μην αφήσει υδρατμούς στο κάτω μέρος.3. Μην τις αφήσεις πολύ ώρα
Ο αέρας του φούρνου ζεσταίνει πολύ άμεσα οπότε φρόντισε να μην απομακρυνθείς πολύ. Αρκούν 3-4 λεπτά για να ζεστάνεις τις πατάτες σου.
4. Απόλαυσε
Αυτό ήταν. Σε μερικά λεπτά οι πατάτες σου είναι ξανά όπως όταν τις πρωτοέβγαλες από το τηγάνι. Απόλαυσέ το.