Μόλις το ετοιμάσεις θα ανακαλύψεις πόσο πολύ ταιριάζουν τα μήλα σε ένα πιάτο με λουκάνικα. Αν διστάζεις να δοκιμάσεις αυτό τον συνδυασμό, σημείωσε πως η έντονη γεύση του ραντίτσιο ισορροπεί τέλεια με τη γλυκύτητα των μήλων.
Το συγκεκριμένο πιάτο είναι ιδανικό για ένα βράδυ στη μέση της εβδομάδας. Είναι γρήγορο, γευστικό και όσο μείνει μπορείς να το πάρεις μαζί σου την επόμενη στη δουλειά.
Βάλε τα υλικά σου σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί και μη τα στριμώξεις. Έτσι θα ψηθούν όπως πρέπει. Τα λαχανικά θα καραμελώσουν και το λουκάνικο θα ψηθεί ιδανικά.
Tι θα χρειαστείς:
1 λάχανο ραντίτσιο, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
1 πράσο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
8 φύλλα φασκόμηλο
2 κρεμμύδια μικρά, κομμένα σε τέταρτα
1 μήλο, κομμένο σε φέτες
½ σέλερι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 φέτες ζυμωτό ψωμί
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά μέλι
6-8 λουκάνικα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Καθάρισε το ραντίτσιο από τα εξωτερικά φύλλα και κόψε το σε τέσσερα μέρη. Στη συνέχεια κόψε κάθε μέρος στη μέση και μετά άλλη μία φορά στη μέση κάθε κομμάτι. Άφησέ το στην άκρη.
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βρες το κατάλληλο σκεύος για να φτιάξεις το φαγητό σου. Δεν θες να είναι πολύ μικρό για να μη στριμωχτούν τα λαχανικά, αλλά ούτε και πολύ μεγάλο.
Βάλε στο ταψί το πράσο, το φασκόμηλο, τα κρεμμύδια, τα μήλα, το σέλερι και το ψωμί και περίχυσε με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε με τα χέρια σου.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξύδι, τη μουστάρδα και το μέλι. Βάλε στο ταψί τα λουκάνικα και περίχυσε με το μείγμα. Ανακάτεψε με τα χέρια σου να απλωθεί παντού το μείγμα της μουστάρδας.
Ψήσε για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια πρόσθεσε το ραντίτσιο, ανακάτεψε καλά ξανά όλα τα υλικά και ψήσε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι τα λουκάνικα και τα λαχανικά να έχουν καραμελώσει
Μόλις είναι έτοιμο σέρβιρε όσο είναι ζεστό.