Αυτό το πιάτο περιλαμβάνει κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα. Μία συνταγή από την Τοσκάνη με κοτόπουλο, λευκή σάλτσα αρωματισμένη με σκόρδο και λευκό κρασί, σπανάκι και ντοματίνια. Μπορείς να το δοκιμάσεις με σολομό αν θες να αντικαταστήσεις το κοτόπουλο. Αν κάνεις δίαιτα keto αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει η αγαπημένη σου.
Tι θα χρειαστείς:
1 κιλό κοτόπουλο στήθος αλάτι και πιπέρι 1 κουταλιά ελαιόλαδο 2 κουταλιές βούτυρο 4 σκελίδες σκόρδο 1/2 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1/3 της κούπας λευκό κρασί 1/8 από ένα κουταλάκι αποξηραμένο chili 2 κούπες ντοματίνια 2 κούπα baby σπανάκι 1 κούπα γάλα καρύδας 1 κουταλιά χυμό λεμονιού 1/4 κούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
Πως θα το φτιάξεις:
Πασπάλισε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι κι από τις δύο πλευρές.
Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το λάδι και το κοτόπουλο. Ρόδισε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμο βάλε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για 30 δευτερόλεπτα. Βάλε και τα κρεμμύδια και σόταρε για 2 λεπτά. Πρόσθεσε και το λευκό κρασί με με μία ξύλινη κουτάλα δούλεψε λίγο τη σάλτσα μέσα στο τηγάνι. Πασπάλισε με λίγο αλάτι και το chili. Πρόσθεσε τα ντοματάκια και μαγείρεψε για 3-4 λεπτά. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν πίεσέ τα με την κουτάλα σου για να βγάλουν τους χυμούς τους. Στη συνέχεια βάλε και το σπανάκι και σόταρε για άλλα 2 λεπτά. Επόμενο βάλε το γάλα καρύδας και άφησε το μείγμα να βράσει για 3-4 λεπτά. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και τον βασιλικό. Ανακάτεψε. Σέρβιρε μαζί με λευκό κρασί.