Τη συνταγή με ζυμαρικά με φέτα και κοτόπουλο θα την ετοιμάσεις με ένα τηγάνι, συμπεριλαμβανομένης και της προετοιμασίας των ζυμαρικών. Είναι εύκολο, νόστιμο και με απλά υλικά.
Για 4-6 μερίδες θα χρειαστείς:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες με βασιλικό, σκόρδο και ρίγανη
2 φλιτζάνια νερό
500 γρ ολικής αλέσεως ζυμαρικά fettuccini
120 γρ. φέτα
Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Πώς θα το κάνεις:
Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζέστανε το ελαιόλαδο (σε δυνατή φωτιά) και στη συνέχεια πρόσθεσε το κοτόπουλο. Πασπάλισε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι. Σόταρε το κοτόπουλο για 10-12 λεπτά, γυρίζοντας το συχνά.
Πρόσθεσε στο τηγάνι τις ντομάτες και το νερό. Μόλις ξεκινήσει να βράζει πρόσθεσε τα ζυμαρικά και άφησέ τα να μαγειρευτούν για άλλα δέκα λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα τρίψε από πάνω τα τρία τέταρτα της φέτας. Ανακάτεψε άλλη μια φορά και στη συνέχεια άφησε να μαγειρευτούν για άλλα πέντε λεπτά. Σέρβιρε κατευθείαν, πασπαλισμένα με την υπόλοιπη φέτα και φρέσκο βασιλικό.