Ψητό κουνουπίδι. Γιατί πόσες μακαρονάδες να δοκιμάσεις; Αν δεν έχεις δοκιμάσει να ψήσεις ένα ολόκληρο κουνουπίδι τότε ετοιμάσου ένας νέος κόσμος να ανοίγεται μπροστά σου. Πολύ εύκολο και οικονομικό θα το αντικαταστήσεις εύκολα με πολλά πιάτα που είχαν βραστό κουνουπίδι.
Tι θα χρειαστείς:
1 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουνουπίδι
1 ½ κούπα γιαούρτι
τον χυμό και το ξύσμα από ένα lime
2 κουταλάκια αποξηραμένο chili
1 κουταλιά κύμινο
1 κουταλιά σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλάκι κάρι
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Καθάρισε το κουνουπίδι από τα φύλλα του, κόψε το μεγάλο μέρος από το κοτσάνι του και πλύνε το.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τα μπαχαρικά. Βύθισε το κουνουπίδι στο μπολ και με τα χέρια σου άπλωσε το γιαούρτι να πάει σε όλη την επιφάνεια.
Βάλε το κουνουπίδι στο ταψί και ψήσε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει εξωτερικά και να μαλακώσει εσωτερικά. Μόλις είναι έτοιμο άφησε το να κρυώσει πέντε λεπτά και για να σερβίρεις κόψε σε μεγάλες φέτες περιχύνοντας με το dressing του γιαουρτιού ή χυμό lime.