Mε την παρακάτω συνταγή που ανακαλύψαμε στο pinchofyum θα φτιάξεις ψωμί πανεύκολα, χωρίς να ζυμώσεις. Η Lindsay που έχει το blog θεωρεί πως αυτό το ψωμί είναι σαν είναι μικρό θαύμα.
Τι θα χρειαστείς:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/2 κουταλάκι μαγιά 1 1/2 κούπες νερό σε θερμοκρασία δωματίουΠώς θα το φτιάξεις:
Για να προετοιμάσεις τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Πρόσθεσε το αλεύρι και δούλεψε με μία σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Σκέπασε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και άφησέ το για 12-18 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το ψήσιμο: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Λογικά έχει φουσκώσει αρκετά. Χωρίς να ζυμώσεις φτιάξε με τη ζύμη μία μπάλα καλυμμένη με το αλεύρι από το πάγκο. Ζέστανε το σκεύος που θα ψήσεις το ψωμί για τριάντα λεπτά στον φούρνο όσο προθερμαίνεται. Μέχρι να γίνει αυτό κάλυψε τη ζύμη με μία πλαστική μεμβράνη.
Αφαίρεσε τη μεμβράνη. Βάλε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και πιάνοντας το από τις άκρες μετάφερε τη στο ταψί. Ψήσε για τριάντα λεπτά σκεπάζοντας το με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο ή σε σκεύος που έχει καπάκι. Αφαίρεσε το χαρτί και ψήσε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του.