Οι Aμερικάνοι φημίζονται για τα burgers τους και τα pancakes. Σήμερα ας μιλήσουμε για τα cheseeburgers.
Τι θα χρειαστείς:
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεσαίο αυγό
50 γρ. φρέσκο ψωμί
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
75 γρ. τριμμένο τυρί Monterey Jack ή Cheddar
Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
25 γρ. ψιλοκομμένες πίκλες
Για τα κρεμμύδια
400 ml λάδι
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σερβίρισμα
4 ψωμάκια
Μαρούλι χωρισμένα φύλλα (προαιρετικά)
Φέτες ντομάτας (προαιρετικά)
Τραγανό μπέικον (προαιρετικό)
Πώς θα το φτιάξεις:
Για να φτιάξεις τη σάλτσα, σε ένα μπολ, ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Άφησε το στην άκρη.
Για να φτιάξεις τα μπιφτέκια, ανακάτεψε το κιμά, το αυγό, τις φρυγανιές, τη Worcestershire σάλτσα και τα καρυκεύματα. Χώρισε σε τέσσερις μερίδες. Πλάσε τα μπιφτέκια. Γέμισε το κάθε ένα με το τυρί και πλάσε ξανά τα μπιφτέκια αν χρειάζεται. Κάλυψε τα με μεμβράνη και άφησε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία με λίγο λάδι. Μαγείρεψε τα μπιφτέκια για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντας στα μισά, μέχρι να ψηθούν και το τυρί να λιώσει. Ψήσε ελαφριά τα ψωμάκια.
Για να ετοιμάσεις τα κρεμμύδια σόταρε τα σε δυνατή φωτιά περνώντας τα πρώτα από το αλεύρι. Στράγγισε σε χαρτί κουζίνας. Πασπάλισε με αλάτι.
Σέρβιρε τα μπιφτέκια με τα ψωμάκια, τη σάλτσα, κρεμμύδια, μαρούλι, ντομάτα και τραγανό μπέικον, αν θέλεις.