Ο μόνος τρόπος για να δοκιμάσω ρολάκια κανέλας ήταν να βρω έναν τρόπο να τα φτιάξω γρήγορα και χωρίς κόπο. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά συνήθως δεν έχω χρόνο ή υπομονή να περιμένω ζύμες να φουσκώνουν και να ξεκουράζονται μια και δύο και τρεις ώρες. Το ξέρω ότι το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το ίδιο και ότι η αναμονή ίσως να αξίζει τον κόπο, αλλά, πιστέψτε με, αυτά τα cinnamon rolls δεν υστερούν σε τίποτα! Είναι αφράτα, με όλη τη γεύση της κανέλας και της ζάχαρης, με ένα γλάσο που τους ταιριάζει απόλυτα και επιπλέον, θα κάνουν την κουζίνα σας να μοσχομυρίζει.
Τα υλικά για 12 ρολάκια είναι:
2 φύλλα σφολιάτας
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
¼ κούπας ζάχαρη λευκή
¼ κούπας ζάχαρη καστανή
1 κουτ. σούπας κανέλα
½ κούπα καρύδια χοντροκομμένα
Για το γλάσο
¾ κούπας άχνη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού γιαούρτι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίξτε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο σας. Αλείψτε τα με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίστε με τις ζάχαρες και την κανέλα και προσθέστε τα καρύδια. Τυλίξτε τα φύλλα κατά μήκος κάνοντας δύο μεγάλα ρολλά και κόψτε το κάθε ρολλό σε 6 κομμάτια. Βουτυρώστε τα φορμάκια για μάφινς και τοποθετήστε τα ρολάκια πιέζοντάς τα λίγο. Ψήστε για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το γιαούρτι σε μια κούπα. Μόλις ψηθούν, ξεφορμάρετε τα ρολάκια και ρίξτε το γλάσο. Σερβίρετέ τα ζεστά. Εννοείται πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο την καστανή ή τη λευκή ζάχαρη, άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας ή να προσθέσετε και σταφίδες που ταιριάζουν απίστευτα. Καλή επιτυχία!