Είναι γλυκό και αφράτο με τέλεια κρεμώδη υφή και γεύση του αγαπημένου baileys ποτού. Χρειάζεται λίγα υλικά και μπορείς εύκολα να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου, οι οποίοι σίγουρα θα σου ζητήσουν τη συνταγή μόλις το δοκιμάσουν.

Extra tip: αν θέλεις να κάνεις το γλυκό αυτό να είναι και child- friendly δεν έχεις παρά να αντικαταστήσεις το baileys με γάλα.

Θα χρειαστείς:

130 ml baileys

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

80 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. αλάτι χοντρό

Μέθοδος:

Σε ένα  μεγάλο μπολ τοποθέτησε όλα σου τα υλικά και βάλε το στα μικροκύματα. Επειδή το μείγμα σου θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες φρόντισε το μπολ σου να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να υπάρχει περιθώριο και να μη λερώσει.

Βάλε τα μικροκύματα να δουλέψουν στην δυνατή λυχνία για 2 λεπτά. Άνοιξε ανακάτεψε και επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι το μείγμα σου να βράζει καλά για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια βάλε το για άλλα 2 τελευταία λεπτά. Η διαδικασία αυτή θα πάρει 8-10 λεπτά σύνολο.

Σε ένα ταψί βάλε λαδόκολλα και τοποθέτησε το μείγμα σου από πάνω. Πασπάλισε με το αλάτι και άφησε το να κρυώσει.

Κόψε σε τετράγωνα κομμάτια και αποθήκευσε το σε ένα τάπερ για 2 εβδομάδες (αν δεν το έχεις φάει όλο μέχρι τότε).

featured photo: www.redonline.co.uk