Tην επόμενη φορά που θα φτιάξεις τη δική σου pizza δοκίμασε να φτιάξεις αυτή τη sauce ντομάτας. Το κόλπο με τη σόδα ίσως διαφοροποιήσει την κλασική sauce που φτιάχνεις.
Τι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 αντζούγιες φιλεταρισμένες 3 σκελιδες σκόρδο 2 κουταλάκια ρίγανη ½ κουταλάκι αποξηραμένη καυτερή πιπεριά 1 κονσέρβα ντοματάκια αλάτι ½ κουταλάκι ζάχαρη 1 πρέζα πιπέρι 1 πρέζα σόδα
Πώς να το φτιάξεις:
Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία σε ένα τηγάνι. Πρόσθεσε τις αντζούγιες και σόταρε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρε για άλλο ένα λεπτό.
Ρίξε στο λάδι τη καυτερή πιπεριά, τις ντομάτες και πασπάλισε με το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και βράσε για 35-40 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
Πρόσθεσε τη σόδα και ανακάτεψε. H σόδα θα κάνει τη σάλτσα πιο ρευστή, θα χαμηλώσει την οξύτητά της και ίσως να αποτρέψει την καούρα.