Εάν ετοιμάζεις τακτικά ασιατικά πιάτα στο σπίτι, θα πρέπει να έχεις ήδη τα βασικά υλικά στο ντουλάπι σου.
Θα χρειαστείς σάλτσα σόγιας, fish sauce και oyster sauce. Θα δώσουν στο πιάτο το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα και την καραμελωμένη γεύση. Η fish sauce είναι απαραίτητη για το παραδοσιακό άρωμα του ταϊλανδέζικου φαγητού.
Είναι πικάντικο, αλλά όχι καυτερό. Εάν θέλεις να μειώσεις την καυτερή του γεύση αφαίρεσε τις πιπερίτσες. Συνήθως σερβίρεται με ρύζι στον ατμό ή το jasmine ρύζι και το καυτερό του στοιχείο εξισορροπείται. Επίσης αν θες μπορείς να προσθέσεις και ένα τηγανητό αυγό πάνω του.
Τι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο λιωμένο
2-3 κόκκινα τσίλι σε λεπτές φέτες (ή όσο σου αρέσει)
½ φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γραμμάρια κοτόπουλο κιμά ή φιλέτο μπούτι πολύ ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας fish sauce
3 κουταλιές της σούπας oyster sauce
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζέστανε το λάδι σε ένα γουόκ και προσθέσε το σκόρδο και το ταϊλανδέζικο τσίλι. Ανακάτεψε για ένα λεπτό και πρόσθεσε τα κρεμμύδια. Σόταρε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
Πρόσθεσε το κοτόπουλο και άρχισε να το σπας με μία κουτάλα. Σόταρε για 6-7 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί και να ροδίσει. Πρόσθεσε τις σάλτσες και τη ζάχαρη (εάν χρησιμοποιήσεις). Ανακάτεψε για δύο ακόμη λεπτά μέχρι να αναμειχθούν καλά οι σάλτσες και το κοτόπουλο να πάρει από το χρώμα τους.
Ψιλόκοψε τα φύλλα βασιλικού και πρόσθεσέ τα στο γουόκ. Ανακάτεψέ μέχρι να μαραθεί και σέρβιρε με ρύζι στον ατμό ή ρύζι jasmine.