Θρεπτικό και εύκολο πιάτο από super κρεμώδη και γευστική σούπα με κουνουπίδι, κουρκουμά και κάσιους.
Τι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές ελαιόλαδο μισό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κουνουπίδι, ψιλοκομμένο σε περίπου 5 φλιτζάνια 1 φλιτζάνι κάσιους 1 κουταλιά κουρκουμά 7-8 φλιτζάνια νερό 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι μισή κουταλιά χυμό λεμονιού
Πώς να το φτιάξεις:
Ζέστανε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κουνουπίδι, τα κάσιους και τον κουρκουμά. Σόταρε για 10 λεπτά. Πρόσθεσε το νερό (ξεκίνα με 4 φλιτζάνια) και το αλάτι. Σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Μόλις είναι έτοιμο μετάφερε τη σούπα σε ένα μπλέντερ και δούλεψε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη σύσταση. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού. Αν θες σ αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις έξτρα μπαχαρικά, ψημένα ρεβίθια, μαϊντανό και ελαιόλαδο.