Ιδανικά πρέπει να τρώμε δύο με τρία υγιεινά σνακ μέσα στην ημέρα, ανάμεσα στα κυρίως γεύματά μας. Έτσι και θα προσλαμβάνει ο οργανισμός μας όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη αλλά και δεν θα αφήνουμε τον εαυτό μας να πεινάσει, σε σημείο που να στραφεί σε ανθυγιεινές επιλογές στο τέλος της ημέρας. Αυτά τα σνακ, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που έχουμε στην καθημερινότητά μας, συνήθως είναι κάποιο τοστ ή μια σαλάτα. Και εάν νιώθεις πως δεν έχεις άλλες ιδέες για θρεπτικά σνακ εδώ θα δεις τις δικές μας αγαπημένες συνταγές, η οποίες αναβαθμίζονται εάν προσθέσεις μόνο με ένα υλικό ακόμη.
Αγγουράκια γεμιστά με τόνο
Αυτή είναι μια κλασική καλοκαιρινή συνταγή γιατί είναι αρκετά εύκολη και πολύ δροσιστική. Και ενώ μπορεί να έχεις συνηθίσει τα γεμιστά αγγουράκια με τυρί κρέμα η γιαούρτι και μυρωδικά, υπάρχει και άλλη εναλλακτική. Προσθέτοντας τόνο Geisha κάνεις αυτό το σνακ ακόμη πιο υγιεινό και μπορείς να το απολαύσεις τόσο σε έναν μπουφέ με φίλους όσο και μόνη σου βλέποντας μια σειρά η ταινία.
Τι θα χρειαστείς:
- 4 μεσαία αγγούρια
- 1 κονσέρβα τόνου Geisha σε νερό
- λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο, προαιρετικά
Πώς θα το φτιάξεις:
Κόψε τα αγγούρια στη μέση κατά μήκος. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, καθάρισέ τα εσωτερικά και βγάλε τους σπόρους. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, βάλε τον τόνο. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, πολτοποίησε απαλά τον τόνο. Πρόσθεσε το σέλινο, το γιαούρτι, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και τον φρέσκο άνηθο. Ανακάτεψε καλά. Βάλε τη σαλάτα τόνου πάνω από κάθε αγγούρι λίγο πριν τα σερβίρεις.
Τόστ αγγούρι – αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι το ιδανικό υλικό για κάθε σου γεύμα. Το προσθέτεις λιωμένο πάνω από φέτες ψωμί με λίγο λάδι, το κόβεις κομματάκια μέσα στις σαλάτες σου ή δίπλα από τα αυγά σου. Τι θα έλεγες την επόμενη φορά που θα ετοιμάσεις το κλασικό σου σνακ να προσθέσεις και τόνο Geisha; Το μόνο σίγουρο είναι πως θα αναβαθμίσει γευστικό το σνακ σου και θα προσθέσει στη διατροφή σου όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, κάλιο και βιταμίνη Β.
Τι θα χρειαστείς:
- 1 ώριμο αβοκάντο
- 2 φέτες ψωμί του τοστ, ολικής άλεσης
- ½ αγγούρι
- 1 κονσέρβα τόνου Geisha
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι και πιπέρι, προαιρετικά
Πώς θα το φτιάξεις:
Στράγγιξε και σπάσε σε κομματάκια τον τόνο. Ξεφλούδισε και λιώσε το αβοκάντο. Ανακάτεψέ το με τον τόνο, το ελαιόλαδο, και πρόσθεσε λίγο αλάτι και πιπέρι. Άλειψε καλά το ψωμί με αυτό το μείγμα, κόψε το αγγούρι σε ροδέλες, και τοποθέτησέ το πάνω στο μείγμα.
Πίτσα με κολοκυθάκια
Ένα αγαπημένο σνακ που μας έχεις βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπους είναι η πίτσα με λαχανικά. Ο λόγος είναι πως είναι πανεύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξεις τη ζύμη για την πίτσα (ή να πάρεις μια έτοιμη) και να προσθέσεις όσα λαχανικά έχουν απομείνει στο ψυγείο σου. Αυτό όμως που αναβαθμίζει γευστικά αυτό το σνα είναι η προσθήκη τόνου.
Τι θα χρειαστείς:
- ζύμη για πίτσα
- 2 κολοκυθάκια
- αλάτι, πιπέρι και θυμάρι
- κάππαρη
- χυμό από μισό λεμόνι, προαιρετικά
- 1 κονσέρβα τόνου Geisha
Πώς θα το φτιάξεις:
Πάνω στη ζύμη για πίτσα στρώσε λεπτοκομμένες φέτες από τα κολοκυθάκια. Πασπάλισε με λίγο χοντρό αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Ψήσε σε φούρνο με αντιστάσεις για 30 λεπτά. Βγάλε την πίτσα από τον φούρνο και πρόσθεσε την κάππαρη, τον τόνο (στραγγισμένο από το λάδι ή το νερό) σε κομματάκια. Εάν θέλει μπορείς να περιχύσεις με λίγο χυμό λεμονιού.