Υπάρχουν άπειροι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το καλαμπόκι, τόσο σε σαλάτες όσο και στα κυρίως γεύματά σου. Εδώ θα δεις μια άκρως καλοκαιρινή συνταγή για μια σαλάτα που συνδυάζει τέλεια τη γλυκιά γεύση του καλαμποκιού με αυτήν την πιο ξινή των βατόμουρων.
Υλικά για 4 μερίδες:
- 2½ φλιτζάνια κόκκους καλαμποκιού, ιδανικά φρέσκο και όχι κονσέρβα
- 2½ φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα
- 3 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές ξύδι απλό ή βαλσάμικο
- 6 κουταλιές της σούπας σταφυλέλαιο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το καλαμπόκι, τα βατόμουρα και το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν. Ρίξε πρώτα το ξύδι και μετά το λάδι. Ανακάτεψε ελαφρά για να αναμίξεις τις γεύσεις και τα υλικά. Πρόσθεσε όσο αλάτι και πιπέρι θέλεις και ανακάτεψε ξανά. Εάν δεν σερβίρεις αμέσως, τοποθέτησε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο. Αυτό το πιάτο είναι καλύτερο όταν το σερβίρεις κρύο άλλωστε.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς θα πετύχεις τη vegan εκδοχή του ricotta toast trend