SVpost_140404_a

Αυτή η πολύ αφράτη κρέμα από κάσιους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σως για σαλάτα, ντιπ, σάλτσα για ζυμαρικά ή ως άλλειμα για τις φρυγανιές και τα σάντουιτς σας. Είναι πολύ απλή στην παρασκευή της. Φτιάξτε τη το σαββατοκύριακο και διατηρήστε τη στο ψυγείο για να την έχετε διαθέσιμη όλη την εβδομάδα. Τα υλικά είναι:

1 ½ κούπα ωμά κάσιους

1 ψητή κόκκινη πιπεριά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη από βάζο)

¾ κούπας νερό

1 σκελίδα σκόρδο

¼ κρεμμύδι χοντροκομμένο

χυμό από μισό λεμόνι

1 κουτ. γλυκού αλάτι

Μουλιάστε τα κάσιους σε άφθονο νερό για μισή ώρα και στραγγίστε τα. Προσθέστε τα στο μούλτι ή σε ένα μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα. Όσο περισσότερο τα χτυπάτε, τόσο πιο αφράτη και απαλή θα γίνεται η κρέμα. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, λίγο λεμόνι ή σκόρδο ακόμα ανάλογα με την προτίμησή σας.

SVpost_140404_b