Μια σωστή διατροφή περιλαμβάνει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ένα λαδερό φαγητό. Όσο και εάν στην παιδική μας ηλικία δεν δεχόμασταν αυτήν την παραδοχή!
Ένα κλασικό λαδερό φαγητό που σίγουρα σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια είναι τα φασολάκια. Εμείς βρήκαμε στο blog whenhelencooks.com την παραδοσιακή συνταγή για φασολάκια με κόκκινη σάλτσα αλλά με μια πιο σύγχρονη προσθήκη, το πλιγούρι!
Υλικά:
Για τα φασολάκια:
- 450 γραμμάρια φασολάκια (καθαρισμένα)
- 2 καρότα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 ml χυμός τομάτας
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι Ιμαλαΐων
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πλιγούρι:
- 150 γραμμάρια πλιγούρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τα φασολάκια:
Καθάρισε και ψιλόκοψε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό), τα καρότα και τη σκελίδα σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο. Τσιγάρισε για 4 λεπτά τα λαχανικά που ψιλόκοψες εκτός από το σκόρδο, το οποίο πρόσθεσε στο τέλος κι ανακάτεψε για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τα φασολάκια κι ανακάτεψε. Πρόσθεσε τον χυμό ντομάτας, τα μπαχαρικά και 250ml ζεστό νερό. Κλείσε το καπάκι, μείωσε την ένταση της θερμοκρασίας σε μέτρια άφησέ τα για 20 λεπτά.
Για το πλιγούρι:
Σε μία κατσαρόλα ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το πλιγούρι κι ανακάτεψε. Ρίψε 250ml νερό και κλείσε το καπάκι. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία κάτω από τη μέση και περίμενε για 8-10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα και τα δύο, είτε τα ανακατεύεις είτε σερβίρεις το πλιγούρι και τα φασολάκια με τη σάλτσα από πάνω.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι πρέπει να περιέχει το ντουλάπι «έκτακτης ανάγκης» στην κουζίνα σου;