Έχουμε πει πολλές φορές για τη σημασία των μπισκότων στο σπίτι σου. Είναι η ιδανική λύση για το πρωινό σου, για σνακ και φυσικά για να συνοδέψεις τον απογευματινό καφέ σου.

Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος για να φτιάξεις στο σπίτι τα δικά σου μπισκότα. Και η παρακάτω πανεύκολη συνταγή για μπισκότα με μούρα, το επιβεβαιώνει.

Υλικά για περίπου 20-24 μπισκότα:

  • 3 φλιτζάνια (360 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¾ από ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι (226 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1¾ φλιτζάνια (350 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 μεγάλο (50 γραμμάρια) αυγό
  • 1 μεγάλος κρόκος αυγού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού (9 γραμμάρια) εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ του φλιτζανιού(12 γραμμάρια) κατεψυγμένα μούρα ή φράουλες ή κάποιο μείγμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα. Στον κάδο από το μίξερ χτύπα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει, περίπου για 3 λεπτά. Πρόσθεσε το αυγό και τον κρόκο αυγού και ανακάτεψε να ενωθούν. Πρόσθεσε τη βανίλια και το μείγμα με το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και ανακάτεψε ξανά.

Σε ένα μούλτι χτύπα τα κατεψυγμένα φρούτα μέχρι να γίνουν μια λεπτή σκόνη.

Χώρισε τη ζύμη στη μέση και άσε τη μισή στην άκρη. Στον κάδο του μίξερ πρόσθεσε τη σκόνη μούρων και την υπόλοιπη μισή ζύμη και χτύπα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώσε σε ένα ταψί ένα χαρτί ψησίματος.

Για να φτιάξεις τα μπισκότα, πάρε ένα μικρό κομμάτι από κάθε ζύμη και ένωσέ τα μεταξύ τους, να φαίνεται όμως η διαφορά στο χρώμα. Τακτοποίησε τα μπισκότα στο ταψί αφήνοντας ένα μικρό κενό μεταξύ τους.

Ψήσε για περίπου 9 με 10 λεπτά. Τα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Φασολάκια με κόκκινη σάλτσα και πλιγούρι