Εάν δεν ακολουθείς μια vegan ή vegeterian διατροφή είναι πολύ πιθανό 9 στις 10 φορές που θα σκεφτείς “τι να μαγειρέψω πάλι αύριο” να καταλήξεις σε κάποια συνταγή με βάση το κοτόπουλο. Και όχι άδικα αφού είναι ένα υλικό που μαγειρεύεται σχετικά εύκολα και γρήγορα.

Εδώ θα δεις μια συνταγή από το blog Food Friends για κοτόπουλο φιλέτο με κρούστα γιαουρτιού και πολίτικη σαλάτα.

Υλικά για το κοτόπουλο:

  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο λάδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπόλ ανακάτεψε το γιαούρτι, το σκόρδο και το λάδι και πρόσθεσε το αλατοπίπερο. Σε ένα ταψί τοποθέτησε το φιλέτο κοτόπουλο και άλειψέ το με ένα πινέλο με το μείγμα του έφτιαξες. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά για να σχηματίσει την κρούστα από την πάνω πλευρά.

Υλικά για τη σαλάτα:

  • μισό κόκκινο λάχανο
  • 1 καρότο
  • μαϊντανό
  • 1 ντομάτα
  • ελαιόλαδο
  • λευκό ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Ψιλόκοψε όλα τα υλικά και ανακάτεψέ τα καλά. Βάλε τα για μισή ώρα στο ψυγείο και σέρβιρε συνοδευτικά με το κοτόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 συνταγές για να δοκιμάσεις ανατολίτικες γεύσεις στο brunch σου