Εάν πάντα ονειρευόσουν να ταξιδέψεις στη χώρα των Βάσκων αλλά οι συνθήκες δεν στο έχουν επιτρέψει μέχρι τώρα, ήρθε η ώρα να πάρεις κυριολεκτικά μια γεύση, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψεις! Πώς; Φτιάχνοντας ένα υπέροχο burnt cheesecake.
Το ξεχωριστό αυτό γλυκό το ανακαλύψαμε στο thiscookingman και χωρίς αμφιβολία αξίζει να δοκιμάσεις να το φτιάξεις αφού θα σε ταξιδέψει εύκολα, και γρήγορα, μέχρι τη Βόρεια Ισπανία. Και εάν σε τρομάζει η λέξη “καμένο” να είσαι σίγουρη πως δεν είναι κάτι που επηρεάζει τη γεύση του αρνητικά, ίσα ίσα αυτό είναι που το κάνει τόσο μοναδικό.
Υλικά:
- 680 γραμμάτια τυρί κρέμα
- 230 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
- 330 γραμμάρια ζάχαρη λευκή
- 410ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
- 6 αυγά ολόκληρα
- 1 αυγό (μόνο τον κρόκο)
- 1 πρεζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας βανίλια (σιρόπι)
- 1 κουταλιά της σούπας Ουίσκι
- 55 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Χτύπα στο μίξερ το τυρί κρέμα με το μασκαρπόνε μέχρι να ενωθούν τα υλικά (σε μέτρια ταχύτητα για 6′-7′). Ρίξε τη ζάχαρη σε δόσεις και συνέχισε το χτύπημα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να ενωματωθεί η ζάχαρη. Βάλε ένα ένα τα αυγά και μόλις ενωματωθούν όλα πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά και χτύπα για άλλα 2′-3′ Σε αποσπώμενη φόρμα 26cm, την οποία έχεις πρώτα βουτυρώσει, τοποθέτησε προσεκτικά και περιμετρικά να καλύψει όλη την φόρμα, δύο αντικολλητικά φύλλα ψησίματος το ένα πάνω από το άλλο. Ρίξε το μέιγμα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.
Tip 1. Μόλις η επιφάνεια πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα, βγάλε τη φόρμα από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει για 10′. Ξεφορμάρεις και το αφήνεις με το χαρτί να κρυώσει τελείως για ένα ακόμη 2 ώρες.
Tip 2. Αν το σερβίρεις το απόγευμα/βράδυ συνόδευσε το με το αγαπημένο σου ουίσκι!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 συνταγές για να δοκιμάσεις ανατολίτικες γεύσεις στο brunch σου