Ίσως είναι ένα από τα καλύτερα και πιο βουτυρένια κέικ. Ειδικά εάν αγαπάς την κανέλα και, φυσικά, τα μπισκότα θα γίνει και η δική σου νέα εμμονή.
Το μόνο που έχεις να κάνεις για να φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο biscoff cake είναι να βρεις από πού θα προμηθευτείς τα συγκεκριμένα μπισκότα!
Υλικά:
- 300 ml vegan γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 460 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλα
- 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 150 γραμμάρια αλατισμένο vegan βούτυρο
- 170 γραμμάρια σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γραμμάρια μπισκότα biscoff ή άλειμμα μπισκότου biscoff
- 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Προαιρετικά (αλλά συνιστάται): 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
Vegan βουτυρόκρεμα βανίλιας:
- 2 φλιτζάνια vegan βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 φλιτζάνια βιολογική ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2-4 κουταλιές της σούπας vegan γάλα χωρίς ζάχαρη
- 8–10 μπισκότα biscoff, θρυμματισμένα
- 1/3 φλιτζάνι άλειμμα μπισκότου biscoff, ζεσταμένο για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει
Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Άλειψε τρεις φόρμες για κέικ 6″ με μαγειρικό λάδι και στρώσε με λαδόκολλα. Άφησέ τες στην άκρη.
Ετοίμασε το vegan buttermik. Ανακάτεψε το γάλα με το μηλόξυδο και άφησέ το στην άκρη να “καθίσει” για 5-6 λεπτά.
Χτύπα τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτύπα το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Φτιάξε τη ζύμη: Σε ένα μίξερ χτύπα το vegan βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τη σάλτσα μήλου, το βούτυρο μπισκότου και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακάτεψε ξανά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε περίπου το μισό από το ξηρό μείγμα, μαζί με το μισό από το vegan buttermilk, και ανακάτεψε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το υπόλοιπο ξηρό μείγμα και το vegan buttermilk και ανακάτεψε σε μέτρια ταχύτητα. Μοίρασε το μείγμα στις τρεις φόρμες για κέικ ομοιόμορφα και ψήσε για 35 λεπτά σε φόρμες για κέικ 6″ ή μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.
Βγάλε από τον φούρνο και άσε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά τους για 10 λεπτά και μετά τα μετάφερέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν τελείως, τότε μπορείς να ετοιμάσεις τη βουτυρόκρεμα.
Vegan βουτυρόκρεμα βανίλιας:
Όσο το κέικ κρυώνει, πρόσθεσε το vegan βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπα το για 2-3 λεπτά. Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια πηχτή βουτυρόκρεμα. Πρόσθεσε τη βανίλια και 2-4 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας/αμυγδάλου και συνέχισε το χτύπημα μέχρι την επιθυμητή υφή.
Συναρμολόγηση:
Για να συναρμολογήσεις το κέικ άπλωσε περίπου 1/2 φλιτζάνι vegan βουτυρόκρεμα στη μία πλευρά του κέικ. Στη συνέχεια, πασπάλισε με περίπου 1/4 φλιτζάνι από τα θρυμματισμένα μπισκότα, συν μια κουταλιά της σούπας βούτυρο μπισκότου. Τοποθέτησε το δεύτερο κέικ από πάνω και επανάλαβε. Έπειτα τοποθέτησε την τρίτη στρώση από πάνω και κάλυψε με το υπόλοιπα τρίμμα. Τοποθέτησε το κέικ στο ψυγείο να παγώσει.
Λείανε τις άκρες του κέικ με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα, στη συνέχεια, άπλωσε το τελευταίο στρώμα frosting. Πρόσθεσε αν θες και μερικά ολόκληρα μπισκότα από πάνω και καλή απόλαυση!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η συνταγή για mac ‘n’ cheese που θα σε κάνει να αναθεωρήσεις για το κουνουπίδι