Κρεμώδης σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι και μπαχαρικά με τα αγαπημένα σου ζυμαρικά.
Τι θα χρειαστείς:
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 καρπό κάρδαμου, θρυμματισμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού γκαράμ μασάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λίγη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
250γρ κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
για τα ζυμαρικά:
500 γρ ριγκατόνι
επιπλέον: παρμεζάνα, ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού, φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό ή κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Ετοίμασε τη σάλτσα. Πρόσθεσε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλε το σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι και μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο. Βάλε το σκόρδο, το τζίντζερ, όλα τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας. Ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν και μαγείρεψε για άλλα 2-3 λεπτά.
Πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και ανακάτεψε να ενωθούν. Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει. Σβήσε τη θερμοκρασία και βγάλε το ξυλάκι κανέλας από τη σάλτσα.
Βάλε τη σάλτσα στο μπλέντερ και δούλεψε μισό λεπτό. Πρόσθεσε τη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάλε τη σάλτσα ξανά στο τηγάνι και πρόσθεσε την κρέμα. Ανακάτεψε και άφησε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία όσο βράζεις τα ζυμαρικά.
Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στράγγισε και βάλε τα ζυμαρικά στη σάλτσα στο τηγάνι. Ανακάτεψε να απλωθεί η σάλτσα καλά. Μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό για να αραιώσεις τη σάλτσα αν χρειάζεται.
Σέρβιρε με τυρί, ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, φρέσκα μυρωδικά και αλάτι και πιπέρι.