Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
½ φλιτζάνι λάδι
3 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας χυμό lime
Ξύσμα lime
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Στρώσε ένα μακρόστενο ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μικρό μπολ, βάλε τις φράουλες και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Αφήσε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε ελαφρά το αλεύρι, το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήσε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, χτύπησε το γιαούρτι, το λάδι, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίξε τα υγρά υλικά στο στεγνό μείγμα και ανακάτεψε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενωθούν.
Με τρυπητή κουτάλα ή σουρωτήρι, σούρωσε τις φράουλες από το υγρό τους. Ένωσε απαλά με τη ζύμη.
Ρίξε τη ζύμη στο ταψάκι και ψήσε 55 λεπτά έως 1 ώρα.
Για το γλάσο: Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε τη ζάχαρη και τοn χυμό lime. Mόλις το κέικ κρυώσει περίχυσε με το γλάσο.