Το καλύτερο γαλλικό τοστ φτιαγμένο με ψωμί μπριός. Τραγανό εξωτερικά και σαν κρέμα εσωτερικά.
Τι θα χρειαστείς:
2 μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζάνι πλήρες γάλα
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ, διαλυμένο σε μία κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4-6 φέτες ψωμί μπριός
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ή περισσότερο
σιρόπι σφενδάμου
ζάχαρη άχνη
φρέσκα φρούτα
Πώς να το φτιάξεις:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα.
Βάζουμε το ψωμί σε ένα ρηχό ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα. Αφήνουμε το ψωμί να μουλιάσει για περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά μέχρι να απορροφηθεί το μείγμα.
Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και λιώνουμε το βούτυρο. Τηγανίζουμε τα ψωμάκια για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
Ψωμί μιας ημέρας ή μπαγιάτικο: Το ψωμί πρέπει να είναι μπαγιάτικο για καλύτερο αποτέλεσμα. Διατήρηση: Μπορείς να το κρατήσεις για 2-3 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.