Μια κλασσική παρασκευή ζυμαρικών, χωρίς ουσιαστικά να φτιάχνεις σάλτσα, γράφει η @themothercook.

Δένεις στο τηγάνι όλες τις γεύσεις, αργά και χαμηλά, ενώ ρίχνεις λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να ενισχύσεις την υγρασία. Μπορείς να προσθέσεις κρέμα γάλακτος ή βούτυρο για ένα πιο πλούσιο πιάτο. H Ειρήνη προσθέτει και μερικές σταγόνες λευκής τρούφας και λίγο ξηρό ανθότυρο.

Υλικά:

Ζυμαρικά επιλογής σου

2-3 κ.σ ελαιόλαδο

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Μανιτάρια

1/2 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λάδι τρούφας και τριμμένο ξηρό ανθότυρο για το σερβίρισμα

Πώς θα το φτιάξεις:

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά, 1-2′ λιγότερο βρασμένα από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε χαμηλή φωτιά, σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και προσθέτουμε την ρόκα ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό, λίγο ακόμα νερό ζυμαρικών και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 1-2′ και σερβίρουμε.

Προσθέτουμε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μερικές σταγόνες λευκής τρούφας και τριμμένο ξηρό ανθότυρο!