Φτιάξε τη δική σου πίτσα με φρέσκια μοτσαρέλα, κολοκυθάκια και αρώματα από λεμόνι και τσίλι. Ιδανική για βραδιές με ταινία.
Tι θα χρειαστείς:
1 βάση έτοιμη πίτσας ή ζύμη για πίτσα
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
⅔ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
80-100 γραμμάρια μοτσαρέλα, στραγγισμένη και κομμένη σε κύβους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ψιλοτριμμένο ξύσμα από 1 λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
Πώς θα τη φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200˚C, στον αέρα.
Βάλε το ταψί στον φούρνο να προθερμανθεί.
Βάλε κάτω από τη βάση αντικολλητικό χαρτί. Πασπάλισε την περισσότερη παρμεζάνα και μοτσαρέλα πάνω από τις βάσεις της πίτσας. Στρώσε από πάνω σε μονή στρώση τα κολοκυθάκια και από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Πασπάλισε με θαλασσινό αλάτι, μαύρο πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και νιφάδες τσίλι. Μοίρασε τη βουβαλίσια μοτσαρέλα σε κομμάτια και μετάφερε τις πίτσες στα ζεστά ταψιά του φούρνου και ψήσε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σέρβιρε με φύλλα μέντας.