Θέλεις να φτιάξεις σπαγγέτι με τυρί και πιπέρι; Παρακάτω σου έχουμε την συνταγή βήμα βήμα για να το κάνεις κι εσύ, καθώς είναι ένα απλό και νόστιμο πιάτο ζυμαρικών, με κρεμώδες τυρί pecorino romano και λίγο μαύρο πιπέρι. Το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη γεύση της μακαρονάδας. Τι θα χρειαστείς λοιπόν για να τη φτιάξεις;
Συστατικά:
για 4 μερίδες
αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
½ κιλό σπαγγέτι (225 γρ.)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
115 gr. pecorino romano
Εκτέλεση:
1. Βάλε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι ορίζει η συσκευασία, μέχρι να γίνουν al dente. Κράτησε 1 φλιτζάνι (240 ml) νερό από τα ζυμαρικά και στράγγιξέ τα.
2. Πάρε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το πιπέρι και ανακάτεψε για να αναμειχθούν.
3. Ανακάτεψε το νερό που κράτησες για τα ζυμαρικά.
4. Ρίξε μέσα τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Μείωσε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
5. Πρόσθεσε το τυρί κι ανακάτεψε μέχρι να λιώσει και να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.
6. Πρόσθεσε αλάτι, εάν το επιθυμείς.
Καλή απόλαυση!