Αν θες να κάνεις το σημερινό απόγευμα ακόμα πιο απολαυστικό, δοκίμασε να φτιάξεις αυτό το κέικ που θα γεμίσει το σπίτι σου με αρώματα.

Spanish-almond-cake-

Θα χρειαστείς

2 μεγάλα πορτοκάλια

5 αβγά

¼ της κούπας ψιλή ζάχαρη

1 κούπα αμυγδαλόσκονη (αντί για αλεύρι)

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Άχνη ζάχαρη (για γλάσο)

Οδηγίες

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και λαδώστε τον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού.

Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε τα πορτοκάλια με τη φλούδα, σκεπάστε τα με νερό και αφήστε τα πάνω στο μάτι μέχρι να φτάσει το νερό σε σημείο βρασμού. Έπειτα, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράζουν επί μία ώρα. Να συμπληρώνεται πού και πού με νερό, καθώς είναι πολύ σημαντικό τα πορτοκάλια να είναι μονίμως καλυμμένα.

Τώρα αφού τα πορτοκάλια έχουν κρυώσει, στεγνώστε, αφαιρέστε τα κουκούτσια και στύψτε.

Στη συνέχεια χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το baking powder, τον χυμό πορτοκαλιού και την αμυγδαλόσκονη και ανακατέψτε (ή καλύτερα χτυπήστε στο μίξερ) ώσπου να αναμειχθούν πλήρως τα υλικά.

Ψήστε για 35-40 λεπτά, αφήστε το κέικ να κρυώσει, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και voilà! Φτιάξτε μια κούπα ζεστό τσάι και απολαύστε.