Σουφλε με λαβα σοκολατας
Και ο Θεός έφτιαξε τη σοκολάτα. Και την έβαλε σε ένα ζεστό κεκάκι, που μόλις το τρυπήσεις με το κουτάλι ξεχύνεται το θαύμα. Για ακόμα μεγαλύτερα θαύματα συνοδεύστε το με παγωτό βανίλια, σος καραμέλας, φρούτα ή κρέμα γάλακτος.
Υλικά (για 6 σουφλέ):
120 γρ. μαύρη σοκολάτα
160 γρ. βούτυρο ανάλατο
4 Αυγά
160 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
-Βουτυρώνουμε 6 φορμάκια για κέικ .
-Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπέν μπαρί μέχρι να γίνουν λεία και απαλά. Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
-Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα χλωμό πορτοκαλί χρώμα.
-Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
-Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνουμε τα σουφλέ για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς κελσίου, μέχρι να φουσκώσουν καλά.
-Τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν για 5 λεπτά πριν τα αναποδογυρίσουμε και σερβίρουμε!
Source: www.ohsweetday.com