Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν μοιάζει με κανένα. Είναι αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες του κόσμου, εκείνες που είναι πάντα δίπλα μας μα και εκείνες που έφυγαν νωρίς. Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να τις ευχαριστήσουμε με το τέλειο brunch. Γιατί είχαμε και στο χωριό μας τέτοια. Και εγώ σου δίνω ιδέες.
Overnight French Toast
Υλικά Ψωμί 9 Αυγά 1 1/2 κούπα γάλα 2 κ.σ. βανίλια 1/2 κ.γ. baking powder
Προετοιμασία Κόβεις το ψωμί σε φέτες και τις τοποθετείς σε ένα ταψί. Σε ένα μπόλ, χτυπάς τα αυγά με το γάλα, την βανίλια και το baking powder και ρίχνεις το μείγμα πάνω στις φέτες. Το βάζεις στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη νύχτα και πριν το σερβίρεις το ψήνεις στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Μπορείς να προσθέσεις ζάχαρη, φρούτα ή και κανέλα.
Maple Belgian Waffles
Υλικά 1 1/2 κούπα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. baking powder 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής 1/2 κ.γ. αλάτι 4 αυγά σιρόπι αγαύης 6 κ.σ. βούτυρο λάδι μαρμελάδα φράουλα ζάχαρη άχνη
Προετοιμασία Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το βούτυρο, την σόδα μαγειρικής, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα διαφορετικό μπόλ, ανακατεύουμε τα αυγά, το σιρόπι αγαύης και το βούτυρο. Βάζουμε το ένα μείγμα στο άλλο και ανακατεύουμε ξανά. Βάζουμε τις βάφλες στην ειδική τους τοστιέρα ή στο τηγάνι (σαν pancakes) και μόλις ροδίσουν τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο βάζοντας την μαρμελάδα φράουλα και την ζάχαρη από πάνω.
Φρουτοσαλάτα με φρούτα του δάσους
Υλικά 1 κούπα γιαούρτι 2% 3-4 βατόμουρα 1 τσαμπάκι μύρτιλλα
Προετοιμασία Χτυπάς το γιαούρτι στο μίξερ για να γίνει κρέμα και ρίχνεις από πάνω τα φρούτα του δάσους. Αν θέλεις προσθέτεις μέλι ή σιρόπι αγαύης. Μπορείς να προσθέσεις και λίγο βρώμη ανάμεσα στα φρούτα και το γιαούρτι, αν ενδιαφέρεσαι για κάτι παραπάνω, μιας και γιορτάζει η μαμά σου.
Peach Mimosa
Υλικά 1/2 κούπα βατόμουρα 1/4 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα ροδάκινα 1 κ.γ. χυμός λεμόνι 1 μπουκάλι σαμπάνια ή Moschato d’asti
Προετοιμασία Σε ένα μίξερ, ρίχνεις τα βατόμουρα και την ζάχαρη και χτυπάς με μερικά παγάκια μέχρι να γίνει πουρές. Ανοίγεις το μίξερ και προσθέτεις τα ροδάκινα, τον χυμό λεμονιού και 3 κ.σ. νερό. Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας, ρίχνεις 2 κ.σ. του πουρέ από τα φρούτα και το γεμίζεις σαμπάνια.
Καλά γλέντια!