Ο Στίβεν Κινγκ γεννήθηκε το 1947 στο Πόρτλαντ του Μέιν. Tο πρώτο μυθιστόρημά του, Κάρι, εκδόθηκε το 1974. Σήμερα, με περισσότερα από σαράντα μυθιστορήματα και διακόσια διηγήματα στο ενεργητικό του, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ο κορυφαίος τεχνίτης του τρόμου και της φαντασίας αλλά και ως ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει επανειλημμένα αποσπάσει το Διεθνές Βραβείο Φαντασίας, τα βραβεία Bram Stoker, O.Henry, Nebula και άλλα, ενώ τιμήθηκε για το σύνολο του έργου του από την Ένωση Συγγραφέων Τρόμου.
Είναι ένα κρύο, μουντό ξημέρωμα σε μια χτυπημένη από την οικονομική κρίση πόλη της Αμερικής. Εκατοντάδες άνεργοι σχηματίζουν ουρές περιμένοντας να ανοίξουν οι πύλες μιας Ημερίδας Εύρεσης Εργασίας. Ξάφνου, μέσα από την ομίχλη προβάλλει ένα αυτοκίνητο. Ένας μοναχικός οδηγός θερίζει το πλήθος των ανέργων με μια κλεμμένη Μερσέντες, κι αφού σπείρει τον θάνατο εξαφανίζεται. Μήνες αργότερα, ο Μπιλ Χότζες, πρώην αστυνομικός, λαμβάνει μια επιστολή που τον συγκλονίζει και τον βγάζει από τη μίζερη απραξία του συνταξιούχου. Ο αποστολέας αναλαμβάνει την ευθύνη για το μακελειό με τη Μερσέντες. Και προκαλεί τον Χότζες να τον βρει πριν κάνει το επόμενο βήμα του… Ο κύριος Μερσέντες ετοιμάζεται να νιώσει ξανά την ανυπέρβλητη έξαψη που του χαρίζει ο θάνατος των άλλων. Αλλά αυτή τη φορά έχει στο μυαλό του κάτι πολύ μεγάλο. Κάτι που θα στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Εκτός κι αν ο Χότζες καταφέρει να τον σταματήσει…
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία θρίλερ και μυστηρίου, που σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον, με τέλος που ικανοποιεί. Ένας παρανοϊκός δολοφόνος που έχει σκοτώσει μαζικά στο παρελθόν και ένας συνταξιούχος ντετέκτιβ που αναλαμβάνει την υπόθεση, συνθέτουν την πλοκή του βιβλίου. Τα βιβλία του Στίβεν Κίνγκ, διακρίνονται για το φανταστικό τους στοιχείο, όμως το συγκεκριμένο δεν έχει σχεδόν καθόλου αυτό το στοιχείο. Μπορεί να μην μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους μυθιστορήματα, αλλά είναι εξίσου εξαιρετικό όπως και τα άλλα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.
« ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ», Sunday Express