Case:
Φιλοξενία. Σαν λαός από πάντα είχαμε το αίσθημα της φιλοξενίας. Ένας από τους λόγους που άνθισε ο τουρισμός στη χώρα μας ήταν αυτός (άλλο το πώς κατέληξε, αυτό θα το σχολιάσουμε σε κάποιο άλλο επεισόδιο.)
Εσύ πόσο φιλόξενος είσαι;
Πριν λίγες μέρες, μετά από μια γευσιγνωσία whisky, κατέληξα με τον δάσκαλό μου τον Πέτρο, σε μια από τις πλέον αγαπημένες μπάρες του κέντρου -αυτή του Barreldier στην οδό Βουλής κάτω από το Σύνταγμα. Ο Mario μας υποδέχτηκε, χαμογελαστός, όπως πάντα. Αφού τα είπαμε λίγο, μας έφτιαξε 2 πολύ ωραία κλασικά cocktails –1 whisky sour (με Boulleit Rye) για εμένα και ένα Blood & Sand (με Monkey Shoulder) για τον Πέτρο. Μας ρώτησε αν πεινάμε, του είπαμε όχι, παρόλα αυτά μας έφτιαξε μια μικρή ποικιλία με αλλαντικά και τυριά για να συνοδεύσουμε τα ποτά μας.
Βασικά πράγματα. Ευγένεια, χαμόγελο, φιλική διάθεση και χιούμορ. Έτσι όπως ακριβώς υποδέχεσαι τον κόσμο στο σπίτι σου, έτσι πρέπει να σε αντιμετωπίζουν οι Bartenders. O Mario Basso το γνωρίζει και με το παραπάνω, γι’ αυτό και παραδίδει ιδιαίτερα φιλοξενίας καθημερινά.
– «Αν μια μέρα με καλέσεις σπίτι σου, και σου ζητήσω να μου φτιάξεις ένα cocktail με μαστίχα, τι θα μου έφτιαχνες;» τον ρώτησα.
– «Χαχα! Δύσκολο να βρεις μαστίχα στο σπίτι μου, αλλά αν είχα θα σου έφτιαχνα το “The Greek Adonis”.»
Για να φτιάξεις και εσύ το cocktail – σύμβολο της Φιλοξενίας χρειάζεσαι:
- 1 σφηνάκι Λικέρ Μαστίχας
- ¾ σφηνάκι κόκκινο Βερμούτ (Italian Style) – Ψάξε για Carpano Antica Formula ή κάποιο παρόμοιο
- Τη φλούδα από ένα πορτοκάλι
Μέθοδος:
Σε ένα μεγάλο ποτήρι του νερού προσθέτουμε τη μαστίχα και το βερμούτ με πάγο και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι της σούπας. Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι cocktail (σαν εκείνα της προίκας) και βάζουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού για ντεκόρ.
Viva!
Cheers & Enjoy Responsibly