Βρίσκονται πίσω από το κοκτέιλ ή το ποτό σου, αλλά δεν τους γνωρίζεις. Καιρός να τους μάθεις. Έντεκα bartenders της Αθήνας βγαίνουν μπροστά από τη μπάρα τους και φωτογραφίζονται με ρετρό διάθεση.
Τι σημαίνει bartending για σένα; Είμαι ένας αλχημιστής. Αναμειγνύω χυμούς φρούτων, σιρόπια, αλκοόλ και διάφορα άλλα με τέτοιο τρόπο που εντυπωσιάζω το κάθε πελάτη ξεχωριστά. Η δημιουργία των ποτών είναι απλώς ένα κομμάτι της δουλειάς μου η οποία συνδυάζει την εργασία με τη κοινωνικότητα. Το σημαντικότερο, όμως, για μένα είναι να κάνω το πελάτη να αισθανθεί φιλόξενα και όμορφα.
Σε ένα γεμάτο bar πώς αποφασίζεις ποιος έχει προτεραιότητα; Σαν έμπειρος barman έχω την ικανότητα να ψυχολογώ το πελάτη οπότε δίνω προτεραιότητα στους αναποφάσιστους, αφήνοντας ένα κατάλογο, και στη συνέχεια εξυπηρετώ αυτούς που είναι έτοιμοι να παραγγείλουν. Με αυτό τον τρόπο διαχειρίζομαι το χρόνο μου σωστά και εξυπηρετώ και τις δυο περιπτώσεις ισάξια.
Κερνάω τον barman, με κερνάει πίσω. Ισχύει το στερεότυπο; Για να φτάσαμε στο σημείο να κερνάει ο πελάτης, σημαίνει ότι είναι ικανοποιημένος στο maximum. Έχουμε πετύχει μια Α επικοινωνία μαζί του, έχουμε πετύχει το στόχο μας όσον αφορά τη γεύση του ποτού του και εννοείται ότι ανταποδίδουμε για να φύγει απόλυτα ευχαριστημένος από το bar.
Συμπλήρωσε το αγαπημένο σου υλικό: Βότκα – Μια βότκα καλής απόσταξης χρειάζεται μόνο μια φέτα μοσχολέμονου. Τζιν -Λίγο φυσικό χυμό λεμονιού. Ρούμι-Δυο σταγόνες Angostura bitter,
Τι να μη σε ρωτήσουμε ποτέ; -Πόσο καιρό αφήνεις το μούσι σου; Υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντα θέματα από το να με ρωτάνε για την εμφάνισή μου.
Ο πιο ενοχλητικός πελάτης; Αυτός που σε ρωτάει τα πάντα για τα cocktails (τι περιλαμβάνουν, τιμές, ποσότητα) και στο τέλος παραγγέλνει μια σόδα με λίγο “στημένο” λεμόνι.
Επιμέλεια: Γιάννης Σταυρουλάκης Φωτογράφος: Sandy & Odysseas | sovisualphotography.com Fashion Editor: Κλέλια Φατούρου MUA/Hair: Δημήτρης Γκαρής Ευχαριστούμε θερμά την H&M και τα Gipapbowties