Η αλήθεια είναι πως με την tequila και το gin τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Αρχικά γιατί και τα δυο είναι άκρως καλοκαιρινά και στην συνέχεια, γιατί τα καλύτερα cocktails της ζωής μου δεν είχαν ποτέ ως βάση το ρούμι.
Ως λάτρης λοιπόν, των καυτερών γεύσεων (τι κάνω εγώ εδώ; Στο Μεξικό έπρεπε να ήμουν τώρα) και της Μαργαρίτας (το χει το όνομα, με αγαπώ και δε με αγαπώ και τα λοιπά), βρήκα την πιο ωραία συνταγή για Μαργαρίτες με καυτερές πιπεριές jalapeño. Σαν εκείνη που είχα πιει στην Θεσσαλονίκη.
Θα χρειαστείς (για 4):
- ¾ κούπας (καλή) tequila
- ¼ με ½ πιπεριά jalapeño (μην ξεχάσεις και για την γαρνιτούρα)
- ¼ κούπας Grand Marnier
- ½ κούπα φρέσκο χυμό lime
- ¼ κούπας σιρόπι
- ελάχιστο ανθρακούχο νερό
- τριμμένο πάγο
Για το σιρόπι:
- 1 κούπα νερό
- 1 κούπα ζάχαρη
Βάλε την τεκίλα στο shaker μαζί με την πιπεριά jalapeño και άφησέ τα σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Όσο περισσότερο τα αφήσεις τόσο πιο καυτερή θα γίνει η Μαργαρίτα σου. Στην συνέχεια, ετοίμασε το σιρόπι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και βάλε το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείς. Πάρε πίσω το shaker, πρόσθεσε τον χυμό από lime, το Grand Marnier και ¼ από το σιρόπι. Μην ξεχάσεις τον πάγο και χτύπησέ το καλά για να ανακατευτούν τα υλικά.
Αν τώρα θέλεις μια πιο light εκδοχή της Μαργαρίτας, βάλε και λίγο ανθρακούχο νερό.
(Γενικά αυτή η συνταγή είναι όλη #διπλής)
(Πηγή: loveandlemons.com)