Όταν έχεις γενέθλια και ψάχνεις το καλοκαιρινό γλυκό που θα μιλήσει στις καρδιές των 125 φίλων σου που κάλεσες για να σβήσετε μια τούρτα.
Άστο πάνω μου. Το έπαθα πριν μερικές μέρες και η παρακάτω συνταγή μου έλυσε τα χέρια.
Θα χρειαστείς:
6 κούπες παγωτό φράουλα, καρύδα και βατόμουρο (αλλά στην ουσία εσύ επιλέγεις) 1/4 της κούπας μαρμελάδα βατόμουρο (της επιλογής σου πάλι) 1 παγωμένο βούτυρο 2 κούπες φρέσκα βατόμουρα
Αρχικά, άπλωσε ένα αλουμινόχαρτο στο ταψί. Στην συνέχεια, ρίξε 2 κούπες παγωτό σε ένα μπολ και άστο για ένα λεπτό χωρίς να λιώσει εντελώς όμως, μέχρι να μαλακώσει και τοποθέτησε το μείγμα στο ταψί. Βάλε το ταψί στην κατάψυξη και άφησέ το τουλάχιστον για 2 ώρες.
Κάνε το ίδιο και για τις υπόλοιπες 2 στρώσεις παγωτού. Πάρε ένα μεγάλο μαχαίρι και κόψε την τούρτα σε 3 οριζόντιες στρώσεις και άσε την βάλτο στην κατάψυξη για 3 μέρες. Μόλις το βγάλεις, μπορείς να προσθέσεις τα βατόμουρα και να το σερβίρεις σαν την κλασική σου τούρτα γενεθλίων.