Μια εύκολη και γρήγορη ανοιξιάτικη συνταγή με αλεσμένο κουνουπίδι με διάφορα λαχανικά.
ΥΛΙΚΑ
3 φέτες μπέικον
1 μεσαίου μεγέθους κουνουπίδι, κομμένο σε ομοιόμορφα κομμάτια
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές της σούπας βιολογικό βούτυρο (ghee)
1 μικρό κρεμμύδι
115 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κομμάτια φρέσκο τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλιά του γλυκού σως ψαριού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρεύουμε το μπέικον σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 15 λεπτά μέχρι να τσιγαριστεί.
Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μίξερ το κουνουπίδι, μέχρι να γίνει το μείγμα σε μέγεθος όσο ένας κόκκος ρύζι.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και ετοιμάζουμε μια ομελέτα. Μόλις ετοιμαστεί, την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Λιώνουμε το ghee σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια ενώ συγχρόνως πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και στην συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά που έχουμε φτιάξει σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεσμένο κουνουπίδι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βράζουμε για 5 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε από πάνω την σως ψαριού και έτοιμο.
Διάβασε ακόμα: Ολα οσα χρειαζεται να ξερεις για την paleo διατροφη