Αφράτες από μέσα και τραγανές απ’έξω οι βάφλες της @themothercook.
Σχεδόν άγλυκες αλλά με έντονα αρώματα για να τις απολαύσεις σκέτες ή με τα toppings της επιλογής σου.
Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, μέλι, μαρμελάδα (μανταρίνι 🤪), γιαούρτι, σιρόπι σφενδάμου ή σοκολάτας.
Η συνταγή βγάζει περίπου 10 μεγάλες βάφλες. Αν περισσέψουν, αποθηκεύουμε στην κατάψυξη και ζεσταίνουμε στην βαφλιέρα για 1′ περίπου. Εναλλακτικά κάνουμε την μισή δόση.
Τι θα χρειαστείς:
Μείγμα Α:
230γρ αλεύρι γ.ο.χ.+ 1 κ.γ. baking
(εναλλακτικά: 230 γρ φαρίνα)
60γρ κορν φλάουρ
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλλα
λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. ζάχαρη
Μείγμα Β:1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κ. χυμό μανταρίνι (ή γάλα)
3/4 κ. ελαιόλαδο (180ml)
2 αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Πώς θα το φτιάξεις:
Αναμειγνύουμε τα υλικά του μείγματος Α.
Αναμειγνύουμε τα υλικά του μείγματος Β.
Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα, προσέχοντας να μην ανακατέψουμε παρά πολύ. Ο χυλός δεν χρειάζεται να είναι εντελώς λείος.
Παρασκευάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρας.