SVpost_140430_a

Μια δροσερή πράσινη σαλάτα με φράουλες εποχής και αβοκάντο είναι συγχρόνως ελαφριά και πολύ θρεπτική, γεμάτη φυτικές ίνες, βιταμίνες και καλά λιπαρά. Αν είστε σε φάση που θέλετε σιγά σιγά μετά τις γιορτές να ελαφρύνετε τα γεύματά σας, βάλτε αυτή τη σαλάτα στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα. Θα σας χορτάσει και θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα! Για μια μέτρια σαλάτα δύο ατόμων θα χρειαστείτε:

2-3 χούφτες φύλλα πράσινης σαλάτας (σπανάκι, ρόκα, μαρούλι) 6-8 φράουλες κομμένες στη μέση 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια 1/3 κούπας ηλιόσπορο 2 κουταλιές μαύρη σταφίδα για το dressing  1/3 κούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας ξύδι από λευκό κρασί 1 κουτ. σούπας μέλι αλάτι, πιπέρι 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα (προαιρετικά) Ξεκινήστε με το dressing ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά με ένα πιρούνι ή στο μούλτι. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα υλικά της σαλάτας, ανακατέψτε και ρίξτε το dressing. Ανακατέψτε ξανά απαλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά και σερβίρετε. Καλή όρεξη! SVpost_140430_b