Η σούπα μπρόκολου με τυρί Stilton είναι το τέλειο δείπνο για τα μέσα της εβδομάδας ή για μεσημεριανό. Μία νόστιμη, κρεμώδης σούπα για τέσσερα έως πέντε άτομα και είναι έτοιμη σε λίγο περισσότερο από μισή ώρα. Σέρβιρε με φέτες φρυγανισμένης μπαγκέτας.
Τι θα χρειαστείς:
1 κουταλιά ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
500 γρ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
125 γρ. Stilton
αλάτι και πιπέρι
κουκουνάρι και crème fraiche για γαρνίρισμα
Πώς θα το φτιάξεις:
Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και πρόσθεσε το κρεμμύδι. Μαγείρεψε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5-7 λεπτά ή έως ότου το κρεμμύδι αρχίσει να μαλακώνει.
Ρίξε τον ζωμό και βράσε. Σκέπασε, μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε το μείγμα για περίπου 5 λεπτά.
Πρόσθεσε το μπρόκολο στο τηγάνι, βράσε και μαγείρεψε για άλλα 4-5 λεπτά έως ότου το μπρόκολο να μαλακώσει.
Κλείσε τη θερμοκρασία και θρυμμάτισε το μισό Stilton. Πέρασε τη σούπα από blender μέχρι να γίνει λεία. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
Άπλωσε σε μπρουσκέτες μέρος από το υπόλοιπο Stilton. Ρίξε τη σούπα σε 4 μπολ σερβιρίσματος, γαρνίρισε με κουκουνάρι και κρέμα fraiche. Πρόσθεσε κομμάτια από το υπόλοιπο τυρί πάνω από το πιάτο να μαλακώσει και να λιώσει στη σούπα.