Ο χειμώνας πάντα είναι δύσκολος, κρύο, οι υποχρεώσεις είναι περισσότερες, μπορούμε να φτιάξουμε λίγο την κατάσταση γνωρίζοντας ότι οι βραδιές μας θα έχουν ένα ενδιαφέρον.

Εκεί που όλα τα μαγαζιά δουλεύουν δύο- τρείς φορές την εβδομάδα, υπάρχουν κάποια που λειτουργούν κάθε μέρα, για όποτε αποφασίσεις πως θες να διασκεδάσεις.

The method of anarchy: Line (Αγαθοδαίμονος 37, Πετράλωνα)

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Line Athens (@line.athens)

Τα τελευταία χρόνια τα Πετράλωνα έχουν εξελιχθεί σε πόλο έλξης της νυχτερινής ζωής και όχι άδικα, καθώς μπορείς να βρεις μία μεγάλη γκάμα με μαγαζιά για να πιείς το ποτό σου και να περάσεις καλά. Το Line άνοιξε τις πόρτες του πριν τρία χρόνια και από τις πρώτες μέρες κιόλας κατάφερε να γίνει talk of the town.

Στο χώρο όπου παλιά στεγαζόταν η γκαλερί Ζουμπουλάκη, θα βρεις μεγάλη γκάμα ποτών, κρασιών από φρούτα, καφέ, χειροποίητο φαγητό για όλα τα γούστα και τα πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ. Το 2022 βρέθηκε στη λίστα του The World’ s 50 Best Bars και κατέκτησε την 31η θέση στα πιο ενδιαφέροντα openings του πλανήτη.

Ανοίγοντας την πράσινη πόρτα θα νιώσεις σαν να βρίσκεσαι σε κάποιο βιομηχανικό μέρος, με ψηλά ταβάνια και δεξαμενές. Ο χώρος μεγάλος για να φιλοξενήσει όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Αν προχωρήσεις θα καταλήξεις στο πίσω μέρος που βρίσκεται η αυλή, μπορείς να την απολαύσεις και τους χειμερινούς μήνες το ίδιο. Όπου κι αν επιλέξεις να καθίσεις ένα είναι σίγουρο, θα φύγεις και θα έχεις περάσει καλά σε όλα τα επίπεδα.

Kinda sexy kinda hood: Επί της δεξαμενής (Ιολάου 29 και Δεξαμενής 1, Πετράλωνα)

Σε μία γωνία της οδού Ιολάου, λίγο πιο υπερυψωμένο λες και βρίσκεται σε λόφο, θα συναντήσεις ένα μικρό πολύχρωμο μπαρ. Αν βρίσκεσαι στη φάση που ψάχνεις ένα μαγαζί για να το κάνεις στέκι, μόλις το βρήκες. Ο εσωτερικός χώρος μπορεί να είναι μικρός αλλά αυτό είναι που δημιουργεί και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Δώσε λίγο χρόνο και θα γίνετε όλοι μεταξύ σας μία μεγάλη παρέα. Η φράση «Πάμε δεξαμενή σήμερα» θα γίνει η αγαπημένη σου.

Μοναδικά διακοσμημένος χώρος, βγάζει μία ζεστασιά, σαν να έχεις ξαναπάει, που παραπέμπει σε σινεμά. Η ντισκόμπαλα και ο προτζέκτορας σε περιμένουν για Instagram story αν και δεν νομίζω να προλάβεις. Μόλις μπεις στο μαγαζί θα ξεχάσεις ότι έχεις κινητό μαζί σου. Highlight, αν σ’ αρέσουν κι εσένα τα ποπ- κορν, είναι η μηχανή που υπάρχει, μπορείς να κάνεις ελεύθερα refill.

Oι, jazz, soul, commercial, rap, hip- hop μουσικές, ανάλογα τι θα πετύχεις, καθώς κάθε μέρα έχουν και διαφορετικό dj, θα σε χαλαρώσουν και θα σε κάνουν να κουνηθείς στον ρυθμό τους.

Προτίμησε να παραγγείλεις ένα από τα πολλά και διαφορετικά από τα συνηθισμένα κοκτέιλ που διαθέτει. Αν σου αρέσουν οι πιο καυτερές γεύσεις προτίμησε το τζιν τζι . Και μην ξεχάσεις να ζητήσεις το σφινάκι με τη μαστίχα, θα είναι ό,τι πιο ωραίο έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Wrong…in all the right ways: Bank Job (Κολοκοτρώνη 13, Αθήνα)

Σίγουρα κάπου το έχεις ακούσει ή έχεις δει κάποιο story με τη neon φράση που κοσμεί το ταβάνι του μαγαζιού «Wrong… in all the right ways». Μετράει χρόνια παρουσίας σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Χώρος που παραπέμπει σε σκηνικό ληστείας, με αληθινό χρηματοκιβώτιο και τον κατάλληλο φωτισμό για μία τέτοια πράξη. Το όνομα προέκυψε, καθώς κάποτε εκεί καταμετρούνταν τα χρήματα της Γενικής Τράπεζας.

Ένα fun bar που δεν σου δίνει άλλη επιλογή από το να δισκεδάσεις. Ακόμη κι αν δεν είσαι λάτρης της ξένης μουσικής, κάθε μέρα υπάρχει άλλος dj, θα σε παρασύρει στο ρυθμό της. Δεν θα δεις κάποιον απλά να στέκεται με το ποτό του. Πρέπει να είναι από τα μοναδικά μαγαζιά που όσοι βρίσκονται εκεί δεν σταματάνε να χορεύουν. Bonus: το κατάλληλο μαγαζί αν θες να φλερτάρεις. Shhh!

Ο κατάλογος είναι ένα πορτοφόλι που μοιάζει με σημειωματάριο και τα ονόματα των ποτών είναι, φυσικά, δανεισμένα από διάσημους κλέφτες. Οι επιλογές των κοκτέιλ πολλές, με μοναδική παρουσίαση το καθένα. Αν είσαι του πιο κλασσικού, κάνουν την καλύτερη Paloma που έχεις δοκιμάσει.

Τα 7 αμαρτήματα: The 7 Jokers (Βουλής 7, Αθήνα)

Στην οδό Βουλής βρίσκεται κρυμμένο εδώ και 18 χρόνια ένα μικρό μπαρ, που αν το επισκεφθείς σου βγάζει μία οικεία αίσθηση σαν να το γνώριζες από πάντα. Σημείο συνάντησης από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ. Όταν όλα έχουν κλείσει, αυτό είναι και σε περιμένει για ένα δεύτερο ή και τρίτο ποτό.

Χουχουλιάρικο, κλασσικό και ζεστό κατάλληλο για ένα επιτυχημένο πρώτο ραντεβού και όχι μόνο. Η διακόσμηση παραπέμπει σε σκηνικό θεάτρου, κάτι μεταξύ σκοτεινού αλλά παράλληλα μαγικού. Όπως μαγικά είναι και τα κοκτέιλ που προσφέρει.

Την λίστα των επτά κοκτέιλ, όπως ξεκίνησαν, αποφάσισαν να ανανεώσουν πριν σχεδόν έναν χρόνο, δημιουργώντας δεκαπέντε διαφορετικές επιλογές. Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα κι ας αμαρτήσεις.

Ένα σημείο συνάντησης για ανθρώπους όλων των ηλικιών, από όλη την Αθήνα που είναι έτοιμη να ζήσει μία πιο σκοτεινή εμπειρία, υπό τον ήχο της αυθεντικής rock.