parallages-tost

Θα μπορούσε το ταπεινό τοστάκι ζαμπόν-τυρί (ή γαλοπούλα-τυρί στη διαιτητική εκδοχή του να γίνει ένα πραγματικά ενδιαφέρον γεύμα;

Κι όμως γίνεται, αρκεί να ανοίξουμε λίγο τους γευστικούς μας ορίζοντες!

  • με βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα
  • με τυρί κρέμα και φράουλες (ή οποιοδήποτε φρούτο μας ταιριάζει)
  • με βρασμένο μήλο, μέλι και κανέλα
  • με αβοκάντο και μέλι
  • με ταχίνι ανακατεμένο με κακάο, μέλι και σταφίδες
  • με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα ή τρούφα σοκολάτας ή μπανάνα
  • με γιαούρτι, μούρα και ξηρούς καρπούς
  • με προσούτο και πεπόνι
  • με ζαμπόν και αποξηραμένα σύκα
  • με τυρί κρέμα και αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • με τυρί, αυγό βραστό σε φέτες και ντομάτα
  • με αβοκάντο και αυγό ποσέ
  • με τυρί κρέμα, καπνιστό σολωμό και αγγούρι
  • με τόνο και μαρούλι
  • με πατέ ελιάς και ψητά λαχανικά
  • με ομελέτα και ντομάτα
  • με πέστο, ντομάτα και μοτσαρέλα
  • με ψητό κοτόπουλο, μαρούλι και μουστάρδα (leftover στο μεγαλείο του)
  • με ψητά λαχανικά και κατίκι
  • με τυρί φέτα, ντομάτα και ρίγανη
tip: βγάλε τη μια φέτα ψωμί για 4 λόγους: θα γλιτώσεις θερμίδες, δε θα «χάνεις» υλικά, η γεύση θα είναι πιο πλούσια αφού δε θα την κρύβει το ψωμί, θα αναγκαστείς να χρησιμοποιήσεις μαχαιροπίρουνο γεγονός που θα σε κάνει να τρως περισσότερη ώρα και συνεπώς να χορταίνεις περισσότερο www.facebook.com/grafeiodiatrofis www.instagram.com/kliodim