Είτε έχεις υπάρξει σε μια ελεύθερη σχέση είτε όχι, ξέρεις πως εδώ τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Οι περισσότεροι επιλέγουν αυτό το είδος της μη-δέσμευσης γιατί θέλουν να αποφύγουν τα περιττά δράματα και πολλές φορές καταλήγουν με περισσότερα. Θεωρητικά μια τέτοια σχέση μπορεί να δουλέψει τέλεια για δύο μη μονογαμικά άτομα, αλλά υπάρχουν αρκετά σημεία που πολλές φορές στην πράξη “χαλάνε”. Παρακάτω, λοιπόν, θα διαβάσεις τα κύρια μειονεκτήματα μιας ελεύθερης σχέσης.
1. Με ποιον θα περάσω τον ελεύθερο χρόνο μου;
Επειδή ο χρόνος είναι πολύτιμος και συνήθως όχι αρκετός, μια ελεύθερη σχέση αυτό που καταφέρνει είναι να στον ξοδεύει. Το να έχεις παραπάνω από έναν συντρόφους σε βάζει μονίμως στη διαδικασία να σκεφτείς με ποιον θέλεις να περάσεις το χρόνο σου. Και έτσι, στο τέλος καταλήγεις να παραμελείς τον εαυτό σου.
2. Και τα ΣΜΝ;
Το σεξ με πολλά άτομα αυξάνει τον κύκλο των ατόμων με τα οποία έρχεσαι μη άμεσα σε επαφή. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα βρίσκονται πάντα σε έξαρση και όσο αυξάνονται οι παρτενέρ σου, αυξάνονται και οι πιθανότητες να κολλήσεις ένα από αυτά. Ακόμη και με τη χρήση προφυλακτικού.
3. Τώρα δε ζηλεύουμε;
Αν σου έχουν πει πως στις ελεύθερες σχέσεις δε ζηλεύεις, τότε σου έχουν πει ψέματα. Όσο και αν προσπαθείς να υπενθυμίσεις στο εαυτό σου πως δεν έχεις αυτό το δικαίωμα, κάπου θα το χάνεις. Στην τελική μπορεί να μην αντιδράσεις αλλά να είσαι σίγουρη ότι θα το νιώσεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 ραντεβού-αποτυχία που μας εκμυστηριεύτηκαν οι φίλες μας
4. Είναι κάτι πραγματικό;
Είναι αρκετά αμφισβητήσιμο εάν οι ελεύθερες σχέσεις είναι κάτι αληθινό καθώς με αυτές δε χτίζεις υγιείς δεσμούς. Φυσικά, οι ειδικοί λένε πως για να λειτουργήσει ένας άνθρωπος ομαλά, χρειάζεται να έχει πραγματικούς δεσμούς. Μην ξεχνάς πως σε μια τέτοια σχέσει δεν υπάρχει καμία σιγουριά πως ο άνθρωπος που αυτή τη στιγμή ξαπλώνει δίπλα σου θα είναι δικός σου στο τέλος της ημέρας. Και πίστεψέ μας, αυτό είναι άσχημο.
Πηγή gifs: www.giphy.com