Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, οι σαλάτες είναι η καλύτερη επιλογή για το καθημερινό lunchbreak σου στο γραφείο. Είναι εύκολες, δροσερές, δεν έχουν πολλές θερμίδες, είναι θρεπτικές και θα σου δώσουν την κατάλληλη ενέργεια ώστε να συνεχίσεις την υπόλοιπη μέρα σου δυναμικά.
Μάλιστα, το καλύτερο με τις σαλάτες είναι πως μπορείς να πειραματιστείς αρκετά με τα υλικά και τους συνδυασμούς τους ώστε να μην τις βαριέσαι ποτέ.
Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 4 από τις αγαπημένες μας σαλάτες για τις ζεστές μέρες που έρχονται.
Σαλάτα με φακές, κολοκυθάκια και μέντα
Υλικά
1/2 κούπα φακές 3 μεσαία κολοκυθάκια 2 χούφτες φρέσκια μέντα 2 αβοκάντο 4 κουταλιές της σούπας αβοκάντο Χυμός από 4 λάιμ 1 μεγάλη χούφτα ηλιόσπορους
Προετοιμασία
- Βράσε τις φακές για 10 λεπτά, στη συνέχεια σούρωσέ τες, άλλαξε νερό και συνέχισε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν οι φακές είναι έτοιμες, άφησε τες να κρυώσουν και κόψε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες (ιδανικά με έναν αποφλοιωτή πατάτας). Παράλληλα κόψε τα φύλλα μέντας και τα αβοκάντο σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθέτησε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα πολύ καλά. Στο τέλος πασπάλισε τους ηλιόσπορους.
Γλυκιά vegan superfood σαλάτα
Υλικά
100γρ. φύλλα από baby salad 300γρ. ντοματίνια 200γρ. φράουλες 2 παντζάρια κομμένα σε φέτες 2 αγγούρια κομμένα σε λεπτές φέτες 150γρ. φουντούκια 1 κ.σ. ηλιόσποροι 1 κ.σ. σπόρους κολοκύθας
Για το dressing:
1 κ.σ. χυμό λεμονιού 2 κ.σ. ξύδι 60ml ελαιόλαδο 2 κ.σ. μουστάρδα Αλάτι Πιπέρι
Προετοιμασία
- Τοποθέτησε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και ανακατεψέ τα καλά.
- Αντίστοιχα χτύπησε τα υλικά για το dressing ξεχωριστά.
- Ανακάτεψέ τα όλα μαζί και η σαλάτα σου είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Μεσογειακή σαλατά με μακαρόνια χωρίς γλουτένη
Υλικά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 2 κ.σ. χυμό λεμόνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 200γρ. πέννες βρασμένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας 100γρ. ανάμεικτη σαλάτα 10 ντοματίνια 1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού 5γρ. κουκουνάρι 50γρ. τυρί μοτσαρέλλα κομμένη σε κύβους Αλάτι Πιπέρι
Προετοιμασία
- Για το dressing ανακάτεψε καλά το σκόρδο, το χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο.
- Βάλε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε καλά και στη συνέχεια πρόσθεσε και το dressing.
Σαλάτα Ταμπουλέ
Υλικά
100γρ. πλιγούρι 750γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες 6 ψιλοκομμένα κρεμμύδια 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκια μέντα Χυμός από 3 λεμόνια 60ml ζωμό λαχανικών 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάλε το πλιγούρι σε ένα σκεύος με ζεστό νερό για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια στράγγιξε το καλά.
- Τοποθέτησε το πλιγούρι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά.
- Άφησε το για περίπου 30 λεπτά να μαριναριστεί και να κρυώσει στο ψυγείο. Πριν το σερβίρεις ανακάτεψέ το για ακόμη μία φορά καλά κι είναι έτοιμο.