Τα οφέλη του αγγουριού για την υγεία μας είναι πολλά αφού είναι ένα τρόφιμο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά με ελάχιστες θερμίδες. Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει το αγγούρι με τη χωριάτικη σαλάτα, η οποία ειδικά το καλοκαίρι παίζει σημαντικό ρόλο στο καθημερινό μας τραπέζι.
Υπάρχουν και άλλες συνταγές όμως, εκτός από τη χωριάτικη σαλάτα ή το τζατζίκι, στις οποίες ταιριάζει υπέροχα το αγγούρι. Και εδώ θα δεις κάποιες από αυτές.
Χυμός αγγουριού
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά για 3 άτομα
- 6 φλιτζάνια νερό
- 2 αγγούρια
- 1 χυμό λεμονιού και ξύσμα από αυτό
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
Καθάρισε, ξεφλούδισε και κόψε σε κομματάκια τα αγγούρια. Τοποθέτησε τα αγγούρια, το νερό, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τη μέντα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτύπα καλά τα υλικά για 2-3 λεπτά. Απόλαυσε αμέσως τον χυμό αγγουριού ή αποθήκευσέ τον στο ψυγείο μέχρι και 24 ώρες.
Κρύα σούπα με αγγούρι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι φρέσκο δυόσμο ή φύλλα βασιλικού
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 170 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 – 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 – 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Πρόσθεσε όλα τα συστατικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακάτεψε μέχρι να ενοποιηθούν. Μπορείς να σερβίρεις την κρύα σούπα με ψωμί ολικής, παξιμάδια ή με μερικά χόρτα για συνοδευτικό.
Δροσιστική ντιπ με γιαούρτι και αγγούρι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι
- αλάτι
- πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σταγόνες ξύδι
Εκτέλεση
Πλύνε, καθάρισε και κόψε σε κομματάκια το αγγούρι. Βάλε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπα τα καλά. Έτσι εύκολα έχεις μια τέλεια ντιπ για κρέας αλλά και για πατατάκια!
Αγγουροσαλάτα με καρότο
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι με τη φλούδα του
- 1 καρότο μεγάλο
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
Πλύνε και τρίψε το αγγούρι σε ένα τρίφτη. Στύψτο με το χέρι μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά. Καθάρισε το καρότο και τρίψε το σε έναν τρίφτη. Πρόσθεσέ τα σε μια σαλατιέρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψέ τα καλά. Ρίξε στο τέλος όσο αλάτι χρειάζεται.